Rizling Vlašský 2021
€12.00
Klasifikácia: biele, suché
Línia: Low intervention
Cukornatosť pri zbere: 22 °NM
Alkohol: 13 %
Zvyškový cukor: 2,3 g/l
Obsah kyselín: 5,67 g/l
Vinohrad: obec Bátorove Kosihy, hon Szentlászló
Pôda: hlinitoílovitá, spraše, miestami piesok
Technológia: ručný zber, lisovanie celých strapcov, kvasenie autochtónnymi kvasinkami, čiastočná spontánna malolaktická fermentácia, vyzrievanie 25 % v nerezovom tanku, 75% vo veľkom dubovom sude 18 mesiacov metódou sur lie, plnené bez filtrácie
Chuťové a senzorické vlastnosti: Svetlejšia žltá farba. Intenzívna banánovo-krémová vôňa, doplnené bylinno – kvetinovými, až cukríkovými tónmi. Chuť korešponduje s vôňou, objaví sa v pozadí aj vianočka a mandľové pečivo. Plné, komplexné, zároveň elegantné víno. Prípadný sediment alebo vínny kameň je prirodzeným javom a neznižuje kvalitu vína.
Odporúčanie k jedlu: paleta jedál jednoduchej kuchyne: jemné paštéty, zeleninové jedlá, studené mysi, vďaka školeniu dobre vznáša aj krémové polievky a chuťovo intenzívnejšie jedlá
Servis: pri teplote 10 – 12 °C
Fľašová zrelosť: 1 – 10 rokov
Objem: 0,75 l
Víno vhodné pre ľudí citlivých na histamín (nameraná hodnota pod 0,25 mg/l).