Naše vína

Bordeaux blend

12.00

Klasifikácia: červené, suché

Odrody: 50% Merlot ’21, 20% Cabernet franc ’21, 20% Cabernet franc ’19, 10% Merlot ’19

Línia: Low intervention

Cukornatosť pri zbere: 23,5 °NM

Alkohol: 14 %

Zvyškový cukor: 3,4 g/l

Obsah kyselín: 5,4 g/l

Vinohrad: obec Bátorove Kosihy, hon Szentlászló

Pôda: hlinitoílovitá, spraše, miestami piesok

Technológia: ručný zber, spontánne kvasenie s ručným premiešavaním v otvorených kadiach pri teplote 23°C, spontánna malolaktická fermentácia, vyzrievanie v 225 l starších maďarských dubových sudoch, plnené bez čírenia a filtrácie

Chuťové a senzorické vlastnosti: Silné empyreumatické vnemy – sladké drievko, kakao, horká čokoláda, pražená káva – spolu s višňou, slivkou a šťipkou zelenej papriky. Prípadný sediment alebo vínny kameň je prirodzeným javom a neznižuje kvalitu vína.

Odporúčanie k jedlu: červené mäso, ako je hovädzie, jahňacie a divina, popr. aj kačica a pečené kura v závislosti na úprave – pasuje to k slaným jedlám s hubami, bylinkami a korením

Servis: pri teplote 12 – 14 °C

Fľašová zrelosť: 1 – 6 rokov

Objem: 0,75 l

Víno vhodné pre ľudí citlivých na histamín (nameraná hodnota pod 0,25 mg/l).

Category: Tag:
Wine & Spirits Follow us on instagram

Made with love by Qode Interactive

X