Bordeaux blend
€12.00
Klasifikácia: červené, suché
Odrody: 50% Merlot ’21, 20% Cabernet franc ’21, 20% Cabernet franc ’19, 10% Merlot ’19
Línia: Low intervention
Cukornatosť pri zbere: 23,5 °NM
Alkohol: 14 %
Zvyškový cukor: 3,4 g/l
Obsah kyselín: 5,4 g/l
Vinohrad: obec Bátorove Kosihy, hon Szentlászló
Pôda: hlinitoílovitá, spraše, miestami piesok
Technológia: ručný zber, spontánne kvasenie s ručným premiešavaním v otvorených kadiach pri teplote 23°C, spontánna malolaktická fermentácia, vyzrievanie v 225 l starších maďarských dubových sudoch, plnené bez čírenia a filtrácie
Chuťové a senzorické vlastnosti: Silné empyreumatické vnemy – sladké drievko, kakao, horká čokoláda, pražená káva – spolu s višňou, slivkou a šťipkou zelenej papriky. Prípadný sediment alebo vínny kameň je prirodzeným javom a neznižuje kvalitu vína.
Odporúčanie k jedlu: červené mäso, ako je hovädzie, jahňacie a divina, popr. aj kačica a pečené kura v závislosti na úprave – pasuje to k slaným jedlám s hubami, bylinkami a korením
Servis: pri teplote 12 – 14 °C
Fľašová zrelosť: 1 – 6 rokov
Objem: 0,75 l
Víno vhodné pre ľudí citlivých na histamín (nameraná hodnota pod 0,25 mg/l).